Gdje su obećani vrtići?

Aktualno 11. svibnja 2016

Na konferenciji za medije, održanoj 11.05., Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a izvijestio je o inicijativi SDP-a da se u dnevni red Gradske skupštine Grada Zagreba uvrsti točka „Rasprava o stanju u zagrebačkim vrtićima“ kako bi se detektirali problemi, iznijeli argumenti i iznašla rješenja.

„Podržavamo sve zahtjeve odgojiteljica, odgojitelja i ostalih djelatnika gradskih vrtića jer su realni i provedivi i treba ih ostvariti. Hitno treba smanjiti broj djece po grupama i osigurati adekvatne i dostojne uvjete, kao i adekvatan honorar za rad. Zalažemo se za poštivanje pedagoškog standarda, izgradnju novih vrtića, kako velikih objekata, tako i manjih mobilnih vrtića. Nasuprot pustim obećanjima, to je ono što ćemo ostvariti kad preuzmemo vođenje grada. Zaključkom tražimo da se već do iduće sjednice Gradske skupštine predloži prijeko potreban plan mreže dječjih vrtića.“ Izjavio je Bernardić.

Također je istaknuo važnost ranog odgoja i adekvatnih uvjeta za optimalan razvoj djece:„Kada iduće godine preuzmemo vođenje Grada osigurat ćemo iz proračuna da svako dijete uči jedan strani jezik i ima jednu sportsku aktivnost, jer je to potrebno za razvoj svakog našeg kikića, bez obzira na financijske mogućnosti roditelja“ te citatom pjesme Prljavog kazališta „Danas učim sina hodati, prvi korak je najvažniji“ zaključio važnost inicijative koju SDP želi pokrenuti u Gradskoj skupštini.