Holjevac je pogodovao javnom interesu, a Bandić pogoduje privatnom interesu

Aktualno 23. kolovoza 2017

Gradski zastupnici, vijećnici mjesnih odbora i gradskih četvrti, su na stotu obljetnicu rođenja Većeslava Holjevca podržali miran prosvjed stanovnika naselja Siget povodom izgradnje poslovno-trgovačkog kompleksa što je samo jedna u nizu graditeljskih aktivnosti gradske vlasti i gradonačelnika.

Nakon naprasnih odluka o betonizaciji zelenih površina Laništa i Središća, na red su došla naselja Siget i Sopot. Građani diljem Novog Zagreba su ogorčeni samovoljom gradske vlasti, smatraju nedopustivim da upravo stanovnici naselja nemaju utjecaj na kreiranje sadržaja naselja.

Nedopustivo je da Novi Zagreb 2017. godine nema bolnicu, dok Sveučilišna bolnica propada, da dijelovi Novog Zagreba nemaju asfalt, da niču divlja odlagališta otpada, a Jakuševec se ne sanira. Da se pothodnici urušavaju dok se ruše sportska igrališta radi izgradnje poslovnih objekata.

Većeslav Holjevac je preveo Zagreb preko Save i time započeo, nikada dovršeni, urbanistički projekt izgradnje Novog Zagreba po mjeri građana, od čega Klub zastupnika SDPa neće odustati jer građani Novog Zagreba nisu građani drugog reda.

‘Holjevac je pogodovao javnom interesu, a Bandić pogoduje privatnom interesu. To nije budućnost Novog Zagreba, to nije budućnost Zagreba uopće.’ zaključio je gradski zastupnik Matej Mišić.