Započeo je proces unutarstranačkih izbora

Aktualno 7. rujna 2013

Poštovana/i! Ovim putem želim Vas informirati o početku unutarstranačkih izbora u Gradskoj organizaciji SDP-a Zagreb. Predsjedništvo SDP-a Hrvatske donijelo je Pravila o izboru organa županijskih, gradskih i općinskih organizacija koja su stupila na snagu 01.09 2013. god.

Gradski odbor SDP-a Zagreb na sjednici 05.09.2013. god. donio je Odluku o raspisivanju  izbora za predsjednika i ostale organe Gradske organizacije SDP-a Zagreb, u skladu s Pravilima SDP-a Hrvatske.

Proces počinje  iskazivanjem namjere za kandidiranje za predsjednika i članove organa GO SDP-a Zagreb na propisanom obrascu, koji se predaje GIK-u (Gradskoj izbornoj komisiji) Praška 2/I, od 08.09. do 14.09.2013. god. (Pravilima propisan rok od 7 dana),  između 9.00 i 18.00 sati.

Nakon toga počinje prikupljanje potpisa za kandidature na propisanom obrascu, od 16.09. do 05.10.2013. god. (Pravilima propisan rok od 20 dana) koji se predaje GIK-u  Praška 2/I, između 9.00. i 18.00 sati, a najkasnije do 05.10.2013. god. u 21 sat.  Postotak prikupljenih potpisa određen je izbornim Pravilima SDP-a Hrvatske i Odlukom Gradskog odbora GO SDP-a Zagreb, a Gradska izborna komisija utvrdit će broj potrebnih potpisa za svaku od funkcija. Pravovaljana kandidatura podrazumijeva podmirenje obveze po osnovi članarine za razdoblje ne starije od 6 mjeseci.

Neposredni izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb održat će se:    1. krug – 20.10.2013. god. od 8.00  – 21.00 sat, a mogući 2. krug 27.10.2013. god  od 8.00 – 21.00 sat, na biračkim mjestima po pojedinim mjesnim organizacijama.

Promidžba za kandidate za predsjednika započinje 07.10.2013  i traje do 19.10.2013. god.

Potpredsjednike, Predsjedništvo i Gradski odbor birat ćemo na Konvenciji GO SDP-a Zagreb,  23.11.2013. god.

Sve informacije o procesu kandidiranja i načinu izbora dostupne su na web stranicama Gradske organizacije.

Informaciju o izbornom procesu u mjesnim organizacijama SDP-a Zagreba dobit ćete od predsjednika mjesnih organizacija SDP-a.

Pozivam Vas da se uključite u demokratski proces Gradske organizacije SDP-a Zagreb, bilo kao kandidat/kinja, birač/ica ili delegat/kinja, kako bismo u našem SDP-u proveli demokratske i transparentne izbore!

Pravila o izboru i potrebne obrasce možete preuzeti ovdje.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb

Davor Bernardić