Kandidirao sam se da promijenim taj klijentelistički i koruptivni način vođenja Grada Zagreba!

Aktualno 9. travnja 2021

Joško Klisović: “Zato sam se i kandidirao da promijenim taj klijentelistički i koruptivni način vođenja Grada Zagreba. Ali ono što doista jest bizarno je to što predsjednik HDZ-a predlaže kao kandidata osobu koja je suodgovorna za stanje u kakvom se Grad danas nalazi. Osobu koja je sebi dopustila biti u vazalnom odnosu s bivšim gradonačelnikom. Sjećamo se kako ga je Bandić brzo i učinkovito disciplinirao, kako je i sam rekao, kao pravog SKOJ-evca. Davor Filipović dizao je ruku za Bandićeve zahtjeve, od proračuna do povećanja broja pročelnika u gradskoj upravi. Sada govori da ih ima previše i da ih ni New York nema toliko, a sam je digao ruku za sedam novih, pa im se broj povećao s 20 na 27. Danas bi zaustavljao prodaju Gredelja, Paromlina i Zagrepčanke, a sam je za to glasao u Bandićevu proračunu. Dizao je on ruku i za mnoge druge stvari koje danas kritizira – za preplaćenu Žičaru i blok Badel, a i za Bandićevo izvješće o tome što je napravljeno nakon potresa, a vidimo da nije ništa napravljeno. Ali je zato odbio glasati za prijedlog oporbe kojim je SDP tražio da se otpišu računi za struju stradalnicima od potresa koji žive u kontejnerima i time ih se izjednači u pravima s onima na Banovini ili kada je odbio zahtjev oporbe da Bandić podnese izvješće o likvidnosti Grada i problemima u podmirenju financijskih obveza Grada, a danas žustro kritizira stanje gradskih financija. Bizarno je da tako nevjerodostojnu osobu imenujete kandidatom za gradonačelnika. Tko bi njemu vjerovao? Tko bi za njega glasao, a da nije pod čvrstom HDZ-ovom stegom ili korisnik usluga klijentelističkih mreža naslonjenih na HDZ?” Mijenjat ćemo Zagreb zajedno! #mijenjamoZagreb

Cijeli intervju u Globusu možete pročitati ovdje.