Tim za pobjedu!

Aktualno 1. travnja 2021

Predstavljam tim za pobjedu u Zagrebu! Tim koji će u savezu s građanima promijeniti grad nabolje. Sada je to najzapušteniji glavni grad Europske unije, a mi od njega želimo napraviti modernu europsku prijestolnicu u kojoj se kvalitetno živi. Želimo od Zagreba napraviti ekonomski uspješan i tehnološki moderan grad, društveno aktivan i vibrantan, atraktivan za sve. U političkom i društvenom kontekstu to će biti tolerantan grad koji će brinuti o svojim građanima i svima onima koji žele doći u naš grad. Bit će to grad zadovoljnih ljudi u kojemu se kvalitetno živi. Zajedno s građanima Zagreba, Dina Vasić, profesorica financija na ZŠEM-u, Renato Petek, borac protiv korupcije u Zagrebu, i ja pretvorit ćemo tu viziju u stvarnost!

Dina Vasić: Grad ne iskorištava dugotrajnu imovinu koju ima na raspolaganju. U projekcijama za 2021. godinu Grad je isplanirao samo 3 posto proračuna kao naknadu od dugotrajne imovine. Dugotrajnu imovinu treba hitno staviti u gospodarsku aktivnost i od toga ostvarivati dodatni profit!

Renato Petek: Svake godine na vanjske usluge u Zagrebu odlazi jedna milijarda kuna! To znači da gotovo tri milijuna kuna svakoga dana odlazi na usluge od kojih dio mogu obavljati i gradske tvrtke. Neke od tih usluga Grad plaća tri puta više od njihove tržišne vrijednosti. Tim za pobjedu tome će stati na kraj!